Week 4 is de laatste
week van de survey en we zijn bezig de laatste stations richting huis af te
tikken. Vaak een tijd om terug te kijken hoe alles is verlopen. 4 weken
survey kan heel eentonig worden maar hoe snel (of langzaam) de weken
lijken te gaan is erg afhankelijk van de mensen om je heen. Ik wil hier
dus even de tijd nemen om het “A-team” in het zonnetje te zetten!
Our mornings start at 7:15 when we put the first CTD in the
water and get the nets set before breakfast. The first fish will be on board
just as we finish our morning eggs and bacon, lovingly prepared in the
excellent galley we have on board.
Onze dagen beginnen
rond 7:15 als we de eerste CTD in het water laten zakken. De netten worden voorbereid zodat we aan de bak kunnen tijdens ons ontbijt met gebakken eieren en spek.
Christian usually works on another vessel but has joined the team for this survey where we can make use of his fishing background.
Christian werkt normaal op een ander schip maar helpt deze survey op de Tridens mee waar we gebruik kunnen maken van zijn visserij achtergrond.
In general it is the crews task to handle all things on deck
with the gear, including setting, hauling, checking the gear and repairing any
damage, and getting the catch down the hatch to the deck below where IMARES
staff take over with sorting the catch and taking the measurements. But the
crew are always ready to lend us helping hand with washing down the catch,
sorting out fish and making sure our benthos baskets don’t overflow. Especially
with large catches or when we are a man down for whatever reason this help is
much appreciated and keeps the work ticking along nicely so we can be ready
on time for the next haul.
Over het algmeen is het
de taak van de bemanning om alles aan dek te regelen met het vistuig. Dat is
dus het uitzetten en halen, het controleren van de netten en het repareren van
beschadigingen en het storten van de vangsten naar beneden. Hier nemen wij
IMARES mensen het eigenlijk over en sorteren en bewerken de vangsten uiteindelijk tot
getallen in de computer. Maar de bemanning staat altijd klaar om ook beneden
dek mee te helpen met het verwerken van de vangst. Vooral als we grote of lastige trekken
hebben zijn wij altijd wel dankbaar om de hulp bij de band zo dat ook wij op tijd klaar
zijn voor de volgende trek.
Of course, at the end of the day all the work we do is
dependent on the ship that needs to keep running. On a 71m vessel this is not a
minor task in itself and requires the professional touch of a team of
engineers that spend days in the engine room below deck. We’re happy
they do what they do and to our knowledge the vessel keeps running without any
difficulties.
Whilst Chris prepares the meat...
Terwijl Chris het vlees klaar maakt...
Piet takes care of the desserts...
gaat Piet met het toetje aan de slag(room).
And the fries are ready already.
De frietjes zijn alweer klaar.
No comments:
Post a Comment